خواص موم

آیا می دانید که عسل تنها چیزی نیست که زنبور عسل تولید می کند؟ زنبورها یک ترکیب به نام موم از شیره بر روی درختان برگ سوزنی همیشه سبز تولید می کند. هنگامی که آنها شیره خود را با ترشحات و موم خود، ترکیب می کنند، محصولی مایل به سبز و قهوه ای که چسبنده تولید می کنند که به عنوان یک پوشش برای ساخت کندوهای خود استفاده می کنند. این موم است. هزاران سال پیش، تمدن های باستانی از موم برای خواص دارویی آن استفاده می کردند. یونانیان آن را برای درمان آبسه مورد استفاده قرار میدادند. آشوریان آن را بر روی زخم و تومورهای خود قرار می دادند و به مبارزه با عفونت و کمک به روند شفا منجر می شد. مصریان از آن استفاده برای مومیایی کردن مومیایی ها استفاده می کردند .

ترکیب موم می تواند بسته به محلی که زنبورها به درختان و گل ها دسترسی دارند متفاوت باشد. به عنوان مثال، موم اروپایی ساختار شیمیایی متفاوتی از موم برزیل دارد. این می تواند برای محققان در رسیدن به نتیجه گیری کلی در مورد فواید سلامتی آن مشکل ساز باشد

محققان بیش از ۳۰۰ ترکیب در موم شناسایی کرده اند. اکثریت این ترکیبات از پلی فنول می باشند. پلی فنول آنتی اکسیدانی است که با بیماری ها و آسیب به بدن مبارزه می کند. به طور خاص، موم حاوی پلی فنولی به نام فلاونوئید است. فلاونوئیدها در گیاهان به عنوان نوعی محافظ تولید میشود.

 تحقیقات

تصور می شود که موم ماده ای ضد باکتریایی ، ضد ویروسی، ضد قارچ، و خواص ضد التهابی دارد. اما تحقیقات علمی در موم محدود بوده. محققان دقیقا نمی دانند چرا ، اما به نظر می رسد زنبور عسل برای حفاظت در برابر برخی از باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها این ماده را تولید می کند

موم یک ترکیب خاص به نام پینوکمبرین،دارد که  یک فلاونوئید است که به عنوان یک ضد قارچ عمل می کند. این خواص ضد التهابی و ضد میکروبی موم را در بهبود زخم موثر کرده است. یک مطالعه نشان داد موم می تواند به افرادی که سوختگی پس از سانحه داشته اند التیام سریع تری ببخشد و با بالا بردن سرعت رشد سلولهای جدید و سالم این کار را انجام می دهد

خواص نیش زنبور

نیش زنبور به بهبود و درمان این مشکلات و بیماری ها کمک می کند: 1- بیماری های خود ایمنی 2- بیماری های […]